Wijnkaart

Onze huiswijnen zijn afkomstig van Domaine Challias, een wijnboerderij in de Cèze-vallei in Zuid-Frankrijk, waar de familie Challias al sinds 1958 wijnen produceert. Grootvader Maxime startte het bedrijf met 9 hectare wijnbouw op gepachte grond. Het is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van 55 hectare, waarvan 25 hectare Côtes du Rhône. Tegenwoordig zwaaien zoon Yves en kleinzoon Emmanuel er de scepter. Van deze wijnboerderij hebben we af en toe ook een aantal flessen op voorraad. De wijnen van Domaine Challias worden exclusief voor Eetcafé De Buurvrouw geïmporteerd. Dus in Nederland kunt u alleen bij ons van deze lekkere wijnen genieten.

Rode Wijnen

Domaine Challias Côtes Du Rhône

Onze rode huiswijn. Soepele, fruitige wijn met aroma’s van frambozen en viooltjes. Combineert goed met allerlei vleesgerechten, maar ook lekker om zo te drinken.

*karaf ½ liter: € 13,50 | karaf 1 liter: € 24,00

€ 4,25*

Domaine Challias Côtes du Rhône "La Clède"

In eikenhouten vaten gerijpte, dieprode wijn van oude Syrah wijnstokken. Een stevige wijn met een volle smaak en geuren van gedroogd en rood fruit. Lekker bij stoofschotels, wild en diverse kazen.
Médaille d'or Concours Internationale de Lyon 2018.
Grand Prix d'Excellence Vinalies Nationales 2018

*fles 0,75 liter: € 24,50

€ 4,75*

Witte Wijnen

Domaine Challias Viognier

Onze witte huiswijn. Fruitige witte wijn van de Viognier-druif, typisch voor de Rhône vallei. Aroma's van peer, abrikoos en perzik. Lekker als aperitief en bij vis, zeevruchten, kazen, kip, salades en pittige gerechten.

*karaf ½ liter: € 13,50 | karaf 1 liter: € 24,00

€ 4,25*

Les Petites Baies Chardonnay-Viognier

Franse witte wijn met een uitgebalanceerde, levendige smaak. Aroma's van exotisch fruit, citrusvruchten en witte bloemen. Enigszins sprankelend met lichte tonen van honing. Lekker bij salades, gegrilde vis en zeevruchten.

fles 0,75 liter € 19,50

€ 4,25*

Los Pagos Sauvignon Blanc

Wijn uit Central Valley, Chili. In geur en smaak fris en rond met aroma's van citroen, limoen en grapefruit. Lekker bij zeefruit, gegrilde vis, wit vlees en kaas.

*fles 0,75 liter: € 19,50

€ 4,25*

Los Pagos Chardonnay

Een fruitige Chardonnay uit Central Valley, Chili met aroma's van ananas, perzik en peer. Soepele, maar lange afdronk. Past goed bij vis, gevogelte en salades.

*fles 0,75 liter: € 19,50

€ 4,25*

Rosé Wijnen

Wisselende rosé wijn, vraag de bediening

*fles 0,75 liter: € 19,50

€ 4,25*

Naast deze wijnen hebben we een wisselend assortiment aan andere flessen in diverse prijsklassen.
De meeste worden alleen per fles verkocht, maar sommige kunt u ook per glas bestellen.
De bediening kan u hier meer over vertellen.